HockeyNews
PLUS

Djurgården kommer med nytt besked om lagkaptenen Jacob Josefson

(12676) Jacob Josefson/DIF
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 17 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Jacob Josefson har tränat extra under helgen inför Djurgårdens bortamatch mot Skellefteå.

På måndagen kom ett nytt besked från huvudtränaren Robert Ohlsson.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


För första gången sedan den 1 februari är Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson tillbaka i laget.


– Lungorna är i gång, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


En förkylning stoppade Josefson från Beijer Hockey Games med Tre Kronor och Djurgården har varit utan sin lagkapten i SHL sedan bortamatchen mot Brynäs för drygt två veckor sedan.


Jacob Josefson har missat de senaste tre SHL-matcherna och han har bara kunnat spela 19 av de 41 SHL-matcherna den här säsongen.


– Han fick köra själv i söndags och tränade med laget idag. Lungorna är i gång. Han är fit for fight, absolut, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson.


Djurgården fick se sin åtta matcher långa segersvit i SHL brytas borta mot Malmö. Mycket talar för att Jacob Josefson blir center i en kedja med Patrik Berglund och Manuel Ågren i tisdagens bortamatch mot Skellefteå.


– Vi ämnar inte göra några nya förändringar än att Jacob kliver in och Ågren spelar forward. Det är det vi tänker, säger Ohlsson.


Jacob Josefson (t h) är tillbaka i Djurgården. Hans senaste match var den här borta mot Brynäs den 1 februari. Foto: Bildbyrån


Det går förkylningar i några av Djurgårdsspelarnas familjer.


– Det är många som har sjuka barn och vi får se vilka som dyker upp klockan 06.30 på samlingen. Det är lite osäkert. Men det har varit lite så hela säsongen, så imorgon tror jag alla är på plats. Det tror jag, så att man får han en laguttagning. Det blir roligt, säger Robert Ohlsson.


LÄS MERTalangfulla duon förlänger med Djurgården


Däremot kan han få klara sig utan forwarden Henrik Eriksson, som ska bli pappa för första gången vilken dag som helst. Han missade Malmömatchen i lördags.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!